Merg la liceu! 2

Proiectul “Merg la liceu! 2” este un proiect de educaţie non-formală şi de orientare vocaţională ce sprijină adolescenții în dezvoltarea lor educațională și socială prin activități bazate pe înțelegerea emoțiilor, înțelegerea drepturilor și a obligatiilor.

Proiectul, ale cărui activităţi au început în luna martie 2024, este concentrat pe implicarea activă a copiilor și tinerilor în procesul de învățare și dezvoltare personală, oferindu-le oportunități unice de a-și explora pasiunile, de a dezvolta abilități noi și de a-și descoperi potențialul.

merg la liceu 2 scoala generala 127 Rahova partener HP

În luna martie 2024 am început activităţile din cadrul programului Merg la Liceu 2, proiect de educaţie non-formală şi de orientare vocaţională, ce îi are ca beneficiari pe elevii de la Şcoala Gimnazială Nr.127 din Sector 5, Bucureşti.
Proiectul este concentrat pe implicarea activă a copiilor și tinerilor în procesul de învățare și dezvoltare personală, oferindu-le oportunități unice de a-și explora pasiunile, de a dezvolta abilități noi și de a-și descoperi potențialul. Prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, prin artă, dezvoltare antreprenorială, ateliere creative, explorări în aer liber, vom crea un mediu stimulant și captivant în care aceștia se vor putea dezvolta în mod holistic.
O altă componentă a proiectului vizează orientarea vocaţională prin dezvoltarea competenţelor media şi digitale, atât de utile în găsirea unui loc de muncă şi care îi ajută pe aceştia să stăpâneasca elemente cheie, cum ar fi comunicarea, competenţele lingvistice sau cele de bază în matematică şi ştiinţe, elemente esențiale pentru educație, viață profesională și participare activă în societate.

Copiii implicaţi în program au un nivel scăzut de abilităţi digitale, acest fapt fiind un impediment real în rezolvarea cerinţelor educaţionale actuale şi în găsirea unui loc de muncă în viitor, acest aspect creând un dezavantaj important.

Prin acest proiect, ne-am propus să acţionîm pe 2 piloni principali:

  • Dezvoltatarea abilităţilor digitale, respectiv digital literacy
  • Dezvoltarea personală şi a cunoştinţelor de bază, în mai multe domenii: matematică, literatură, biodiversitate, ecologie, muzică, media literacy.

Activităţile proiectului au un rol important în pregătirea elevilor pentru a căuta, accesa, analiza, selecta, prelucra şi utiliza informaţia. Educaţia pentru informaţie şi formarea unei culturi informaţionale a elevilor este parte din procesul de formare a competenţelor-cheie ale copiilor.
Pe lângă dobândirea de abilităţi digitale, copiii au nevoie sa fie formaţi şi în domeniul media literacy.
Prin acest proiect ne propunem sa aducem o contribuţie substanțială la oferirea unei educații digitale şi media de calitate pentru elevi. Prin eforturile noastre susținute, vom îndruma cei 20 de elevi implicaţi în program către o înțelegere profundă și conștientă a noțiunilor de educaţie digitală şi educație media. Vom furniza resurse inovatoare, materiale educaționale interactive și ateliere practice, toate având ca scop cultivarea gândirii critice și analitice în abordarea informațiilor și conținuturilor media. Prin aceasta, nu doar că vom pune bazele unei atitudini informate față de știri și conținuturile online, dar vom inspira elevii să devină producători responsabili și etici ai conținutului digital și fizic. Astfel, prin furnizarea unei educații digitale solide și în pas cu vremurile, vom contribui semnificativ la pregătirea viitoarei generații pentru provocările și oportunitățile lumii digitale în continuă schimbare.

Obiectivele proiectului sunt:
– Dezvoltarea de abilităţi digitale de bază/utilizarea unui computer
– Dezvoltarea de abilităţi de transformare a informaţiilor într-un format digital pentru a reprezenta un obiect, o imagine, un sunet
– Înţelegerea alfabetizării digitale în noua era media
– Identificarea celor mai bune practici în alfabetizarea şi predarea digitala
– Identificarea informaţiilor de tip fake news şi dezinformare
– Dezvoltarea cunoştinţelor de bază şi a culturii generale în mai multe domenii conexe educaţiei formale.
– Dezvoltare personală prin diverse tehnici, inclusiv tehnici teatrale – public speaking, improvizaţie
– Crearea unui context de socializare pozitivă

Proiectul “Merg la liceu 2” sprijină adolescenții în dezvoltarea lor educațională și socială prin activități bazate pe înțelegerea emoțiilor, înțelegerea drepturilor și a obligatiilor şi este finanţat printr-un grant oferit de HP INC Romania, în calitate de Partener Strategic.

Partener Strategic:

 

Parteneri care ni s-au alăturat:

unatc logo
improteca logo
Crucea Rosie sector 6 logo asociatia copii pentru viitor
Asociatia Medicover logo
Curiera
Weekend cu prietenii! logo asociatia copii pentru viitor
Banca pentru Alimente Bucuresti logo
Asociatia GoAhead