De ce să te implici?

Copiii au fost întotdeanuna mai vulnerabili la efectele crizei, iar cei care se aflau în această situaţie fie din cauza sărăciei, a stării de sănătate sau a marginalizării în educaţie, au devenit şi mai vulnerabili ca urmare a pandemiei şi a crizei economice.

implica-te sustine asociatia copii pentru viitor

Abandonul şcolar generează şomaj, excluziune socială, sărăcie şi probleme de sănătate. Sunt multe motive ce pot explica de ce unii tineri renunţă prea devreme la studii: probleme personale sau familiale, dificultăţi de învăţare sau o situaţie socioeconomică precară, potrivit Comisiei Europene.

Abandonul scolar se manifestă cel mai evident în învăţământul postliceal, rata celor care părăsesc sistemul de educaţie fiind de 9,7% (9,7% în cazul fetelor, respectiv 9,8% în cazul băieţilor), spun experţii INS.

Aproape un sfert din copiii din Uniunea Europeană sunt expuşi riscului de sărăcie şi, implicit, de excluziune socială, iar România se afla în anul 2020 pe primul loc în topul făcut de Oficiul European de statistică, cu unul din trei copii expuşi acestui risc.

Cum ne poţi susţine?

Scopul nostru este de a ne implica activ în societate pentru a sprijini persoanele aflate în situaţii de risc în general şi pentru a spijini copiii proveniţi din medii dezavantajate în special, pentru ca aceştia să îşi continue studiile.

Pentru a ne îndeplini obiectivele avem însă nevoie la rândul nostru de sprijin pentru a ne continua proiectele şi a dezvolta proiecte noi.

 

Donează

Donațiile sunt o resursă semnificativă pentru ONG-uri. Cu ajutorul acestora putem realiza proiectele noastre şi putem dezvolta proiecte noi. Așadar noi, echipa de la Copii Pentru Viitor, suntem cei care punem în aplicare munca necesară realizării obiectivelor, însă şi tu poţi dona pentru a ne susţine.

 

Redirecționează impozitul de 3,5%

Campania 3,5% din impozitul pe venit este un mecanism simplu şi la îndemâna oricărui contribuabil care în anul precedent a înregistrat venituri impozabile, desfăşurându-se în perioada ianuarie-mai a fiecărui an.

 

Directionează 20% din impozitul pe profit

Companiile pot alege sa ne fie alături prin directionarea celor 20% din impozitul pe profit, susţinând astfel programele derulate în beneficiul copiilor, fără ca acest suport să reprezinte însă o cheltuială suplimentară pentru compania sponsor.

 

Sponsorizează prin companie

Companiile pot sponsoriza ONG-urile, sponsorizarea fiind total deductibilă din impozitul pe profit, dacă se încadrează în limitele legii şi dacă se face până la sfârşitul anului, pe baza unui contract de sponsorizare.

 

Organizează o campanie sau un eveniment

Exista nenumarate căi prin care poţi fi alături de organizaţia noastră. Fie că este vorba de o provocare sportivă, o petrecere pentru angajaţi, o zi de naştere sau orice tip de eveniment care poate fi pus sub semnul carităţii şi al responsabilităţii sociale, este la fel de important pentru cauza noastră.

 

Voluntariat

Încurajează-ţi prietenii, colegii sau angajaţii să se implice şi ei, ca voluntari, în diversele şi numeroasele noastre activităţi cu copiii – Prânzul Comunitar, efectuarea temelor, citit, diferite activităţi recreative şi/sau educative.